Osnivač stila

Miroljub Jovičić

majstor, crni pojas 6. DAN
predsjednik Svjetske Asocijacije
Aikido-Self-Defense

Više od 35 godina se uspješno bavi borilačkim vještinama i sportovima. Ljubav prema borilačkim sportovima počela je u osnovnoj školi trenirajući karate u karate klubu "Radnik" Bijeljina kod trenera Miće Zarića pionira karate sporta u Bijeljini. Takođe jedno vreme trener mu je bio i majstor karate sporta, Rajko Radulović,majstor crni pojas 7.DAN koga izuzetno cjeni kao jednog od vodećih stručnjaka karate sporta u regionu i sa kojim i danas ima sportske i prijateljske kontakte i od koga je naučio dosta o pripremi treninga ,metodici rada i motivaciji sportista. Jedan je od pionira razvoja kik-boksa u BiH (WAKO), najprije kao trener Kik-boks Kluba "Panter", Bijeljina a kasnije kao inernacionalni sudija i predsjednik sudijske organizacije BiH. Veliku pomoć u stručnom usavršavanju imao je od potpredsjednika WAKO federacije gos. dr. Borislava Pelevića, Miodraga Jotića dugogodišnjeg selektora, Nebojša Miloševića i Nevena Dondura, trenera reprezentacije Srbije.

Odlaskom na studije u Beograd 1988.g. po prvi put se upoznaje sa autentičnom srpskom vještinom samoodbrane Realni Aikido i osnivačem vještine, Ljubomirom Vračarevićem, majstorom crni pojas 10.DAN-soke.Upijajući svaki pokret majstor Ljube, uočavajući najsitnije detalje ali i razmišljajući o svakoj tehnici da bude što upotrebljivija u datoj situaciji stigao je do majstorskog zvanja 1996.godine. Već početkom 1997.g. osniva prvi Klub realnog aikidoa u Republici Srpskoj (BiH) u Bijeljini, a zatim se osnivaju klubovi u Brčko Distriktu, Banjoj Luci, Brodu (BiH), Osjeku (Hrvatska) itd.(ukupno 12 Klubova i nekoliko sekcija). Zvanje majstora realnog aikidoa crni pojas 2.DAN stiče 1998.g. na međunarodnom seminaru u organizaciji WCRA. Na internacionalnom seminaru u Grčkoj - Paralija 2000.g. polaže za majstorsko zvanje crni pojas 3.DAN. U martu 2003.g. polagao je za majstora crni pojas 4.DAN. Sa osnivačem vještine Realni Aikido, Ljubomirom Vračarevićem, majstor crni pojas 10.DAN-soke i grupom vodećih majstora WCRA 2005.g. putuje u Čikago (USA) i učestvuje na manifestaciji Kuća Slavnih za borilačke sportove i vještine (Martial Arts Hall of Fame) gdje polaže pred Internacionalnim savjetom velikih majstora (International Martial Arts Headfounders & Grandmasters Council) za zvanje majstor crni pojas 5.DAN. i dobija prestižno priznanje "Ambasador dobre volje". Na predlog osnivača vještine Realnog Aikidoa, Ljubomira Vračarevića, majstora crni pojas 10.DAN-soke i WCRA na manifestaciji Evropska Kuća Slavnih (Martial Arts Hall of Fame) u Beogradu 2007.g. је postao član Evropske Kuće Slavnih za borilačke vještine i sportove kao prvi majstor iz Republike Srpske i BiH. Na internacionalnom seminaru u Grčkoj-Vrasna 2011.g. polagao je za majstorsko zvanje crni pojas 6.DAN. Učestovao je na preko 80 saveznih, međunarodnih i internacionalnih seminara i kampova, samostalno je vodio preko 30 seminara i kampova. Kao instruktor radio je obuku specijanih jedinica vojske i policije, obuku OBL, Agencija za fizičko-tehničku zaštitu, Bodyguard trening centru i za to dobio priznanja. Radio je kao lično objezbjeđenje i tjelohranitelj poznatih ličnosti.

Nažalost prerano i iznenada 2013.g. preminuo je osnivač vještine Realnog Aikidoa, Ljubomir Vračarević, majstor crni pojas 10.DAN-soke, neponovljiv majstor koji je plijenio svojom harizmom,znanjem i dušom djeteta. Ostavio je neizbrisiv trag u borilačkim vještinama i veliko poštovanje svojih učenika, majstora, saradnika i velikana borilačkog sporta.Više od 20 godina trajala je saradnja, veliko poštovanje i uvažavanje majstor Ljube. Godinu dana nakon smrti osnivača vještine Realnog Aikidoa majstor Miroljub je odlučio da krene svojim putem cjeneći i poštujući sve ono što je do tada naučio od svog majstor Ljube. 2015.g. osniva svoj stil rada World Assosiation Aikido-Self-Defense sa željom da unapredi određene elemente samoodbrane i pomogne svojim velikim iskustvom u razvoju tehnika u efikasnoj zaštiti od savremenih udaračkih i borilačkih sportova i svakodnevnih situacija.

ADRESA

  • Adresa: 78000 Banja Luka
    Majke Jugovića 23/7
  • Email: aikido.self.defense1@gmail.com
  • Website: www.aikido-self-defense.org
  • Mobilni: +387 65 514 308 & +387 65 00 88 00

AIKIDO - SELF - DEFENSE