O nama

AIKIDO - SELF - DEFENSE

World Association Aikido-Self-Defense (WAASD) je svjetska organizacija koja koordinira i objedinjuje rad Federacija i Klubova Aikido-Self-Defense po programima koji su prilagođeni radu sa djecom, adolescentima, odraslima tako da budu osposobljeni za psihofiziološko prilagođavanje naporima složenog svakodnevnog života bez štete po zdravlje vježbača i posebni programi koji se realizuju u obuci Agencija za fizičko-tehničku zaštitu, Bodyguard Treining Centru kao i program za obuku specijalnih jedinica policije i vojske. Osnivač i Predsjednik WAASD je Miroljub Jovičić, majstor crni pojas 6. Dan.

Aikido-Self-Defense je nastao kao potreba za unapređenjem sistema treninga i tehnika potencirajući dinamiku tehnike, jednostavnost, vremenski kratak period izvođenja i maksimalan učinak u efikasnoj zaštiti od savremenih udaračkih i borilačkih sportova i svakodnevnih situacija.

Šta nudimo

Zamišljeno je i sprovodi se kao pokret kroz igru. Pokret je prirodan za djecu i ona od najranijeg uzrasta spontano istražuju i isprobavaju mogućnosti svog tjela. Prvih sedam godina su od presudnog značaja za pravilan rast i razvoj djece, kako u psihičkom, tako i u fizičkom smislu. Vaspitanje i obrazovanje, kao što bi rekao Duško Radović, počinje sa rođenjem roditelja! Treninzi se odvijaju uz nadzor glavnog majstora i asistenata.
Prilagođen je djeci tog uzrasta gdje razvijajući motornu stabilnost, djeca postaju sigurnija u sebe kao ličnost, a treniranjem po programu za djecu Aikido-Self-Defense razvijaće koncentraciju i socijalnu inteligenciju-komunikaciju. Svi pokreti, kao i tehnike u Aikido-Self-Defensu se uče na lijevu i na desnu stranu radi sinhronizacije pokreta, svjesnosti tjela i osjećaja prostora, a u svojoj osnovi nije agresivna.Od te djece potrebno je izgraditi čovjeka čiji će organizam kao cjelina biti osposobljen za psihofiziološko prilagođavanje naporima složenog svakodnevnog života. Ovo prilagođavanje mora biti bez štete po zdravlje, uzeto u smislu njegove najšire definicije:"Da je zdravlje skup fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja" (WHO-Svetska zdravstvena organizacija). Treninzi se odvijaju uz nadzor glavnog majstora i asistenata.
Program je podjeljen u cjeline gdje se postepeno savlađuju osnovne tehnike pa sve do najsloženijih i najzahtjevnijih napredujući po učeničkim pojasevima ;
 • 5.KYU – žuti pojas
 • 4.KYU – crveni pojas
 • 3.KYU – zeleni pojas
 • 2.KYU – plavi pojas
 • 1.KYU – smeđi pojas
Program za majstorska zvanja je mnogo složeniji i zahtjevniji, zahtjeva dugogodišnji ozbiljan rad na treninzima i posvećenost stalnom usavršavanju i radu u Klubu sa svim grupama a majstori za viša zvanja moraju imati i samostalno vođenje specijalističkih obuka iz programa Posebne obuke. Treninzi se odvijaju uz nadzor glavnog majstora i asistenata.
Program namjenjen djevojkama i ženama koji traje jedan kraći ili duži vremenski period gdje se polaznice obuke nauče reagovati i odbraniti pomoću određenih naučenih tehnika kad su izložene fizičkom napadu i zlostavljanju kao i kako da upravljaju konfliktima i stresom u takvim situacijama.Program je napravljen na osnovu statističkih pokazatelja policijskih izvještaja i organizacija koje se bave pravima i zaštitom žena – kojim i kakvim vrstama fizičkog nasilja su žene najčešće izložene. Treninzi se odvijaju uz nadzor glavnog majstora i asistenata.
Obuka posebnih jedinica policije i vojske
( Program se sprovodi u zavisnosti da li se radi o obuci za interventne jedinice, jedinice za podršku ili protivterorističke jedinice)
Obuka Agencija za fizičko-tehničku zaštitu
osnovna (u trajanju od 3 mjeseca)
napredna (u trajanju od 3 mjeseca)
specijalistička (u trajanju od 2 mjeseca)
Bodyguard trening centar
(Certifikovana obuka za obezbjeđenja štićenih ličnosti)

Posebna zahvalnost Ljubomiru Vračareviću (1947 - 2013)

majstor REALNOG AIKIDOA 10. DAN - SOKE, cijeli svoj profesionalni rad posvetio je realnom aikidou - autentičnom stilu samoodbrane, koji je stvarao godinama.

ADRESA

 • Adresa: 78000 Banja Luka
  Majke Jugovića 23/7
 • Email: aikido.self.defense1@gmail.com
 • Website: www.aikido-self-defense.org
 • Mobilni: +387 65 514 308 & +387 65 00 88 00

AIKIDO - SELF - DEFENSE